Go Back

Rocky Road fudge

Heerlijke snelle fudge!
Bereidingstijd10 min
Wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bars, Chocolade, Easy, Fudge, Marshmallows, Sweets
Porties: 25 grote stukken

Equipment

  • Bakvorm 18x26
  • Bakpapier
  • Pan

Ingrediënten

  • 50 gram biscuitjes
  • 40 gram minimarshmallows
  • 100 gram ongezouten noten
  • 1 blik Gecondenseerde melk Bij de meeste grote supermarkten te koop
  • 340 gram pure chocolade

Instructies

  • Breek of hak de biscuitjes en de noten in stukjes. Hou ongeveer 10% van de koekjes, noten en marshmallows apart voor decoratie.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Doe de gecondenseerde melk en chocolade in een pan en verwarm dit al roerend tot alle chocolade is gesmolten. Dit gaat sneller als je de chocolade in stukken breekt.
  • Haal de pan van het vuur en meng het grootste deel van de biscuitjes, noten en de marshmallows snel door de chocolade. Stort dit direct in het bakblik en verdeel met een spatel.
  • Versier de bovenkant met de overgebleven ingrediënten
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 30 minuten tot een uur) en plaats dan nog eens minimaal 2 uur in de koelkast. Een nacht is nog beter
  • Snij de fudge in stukken en geniet!

Notities

Dit heerlijke amerikaanse recept is super snel en gemakkelijk te maken. De combinatie van de gecondenseerde melk met de pure chocolade geeft een heerlijke, romige fudge die in de buurt komt van melkchocolade. De knapperige koekjes en noten geven een lekkere bite en de marshmallows maken het geheel af! Met slechts 5 ingrediënten en een paar minuten van je tijd steel je de show`.
 
Je kunt natuurlijk ook hele andere dingen toevoegen! Wat dacht je van smarties, (chocolade)pepernoten of andere koekjes zoals Oreo's, chocolate chip cookies of juist een speculaasje? Experimenteer met de smaken en maak je eigen variatie!